Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft χορηγός του 1ου Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας



 Τρίτη, 13 Απριλίου 2010, 09:52
Το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft υποστηρίζει, ως χορηγός, τη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για φοιτητές. Ανταποκρινόμενο στους ιδρυτικούς του σκοπούς, το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας στέκεται αρωγός στη σημαντική αυτή προσπάθεια προώθησης της καινοτομίας στην Ελλάδα, η οποία συνίσταται στη βράβευση πρωτότυπων ιδεών και εφαρμογών νέων επιστημόνων, που αναδεικνύουν το ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση.

Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2008 με σκοπό την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην ελληνική αγορά πληροφορικής. Με το όραμα να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς λογισμικού, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft φιλοδοξεί να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, της αγοράς και του δημόσιου τομέα, επιδιώκοντας την ενίσχυση της έρευνας και την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων και εφαρμογών λογισμικού, που στοχεύουν στην αναβάθμιση τόσο της εγχώριας οικονομίας όσο και της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Ο 1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με τη συνεργασία εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Ελληνικού Κέντρου Διαλειτουργικότητας, ενώ, παράλληλα, τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επιπρόσθετα, το διαγωνισμό υποστηρίζουν η Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υποβάλουν τη συμμετοχή τους, έως τα μέσα Ιουλίου, στις κατηγορίες της «Καλύτερης Ιδέας» ή «Καλύτερης Εφαρμογής». Η διαδικασία για την ανάδειξη των νικητών θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Συνέδριου Πληροφορικής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν οι επικρατέστεροι νέοι επιστήμονες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ενώπιον ειδικής επιτροπής.

(περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο http://wegov.blogspot.com)
zougla/ M.A.R.C-review