Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

DirectX 11 Gaming: έως και 12 φορές υψηλότερη ανάλυση με την ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition



 Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010
Εξαιρετική εμπειρία πανοραμικού computing με την τεχνολογία ATI Eyefinity με έξι οθόνες, χρησιμοποιώντας μία ξεχωριστή κάρτα για ιδιαίτερη ψυχαγωγία και αποδοτικότητα



Η AMD παρουσιάζει την κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition, αξιοποιώντας έναν από τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές γραφικών παγκοσμίως. Πρόκειται για μια κάρτα γραφικών εξοπλισμένη με 2GB μνήμης GDDR5 και αποτελεί την πρώτη ικανή να αποδώσει περισσότερο του ενός δισεκατομμυρίου pixels (1 GigaPixel) ανά δευτερόλεπτο στους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών. Οι φανατικοί gamer έχουν τώρα πρόσβαση σε μία ενιαία διάταξη έξι οθονών, που επιτρέπει έως και 12 φορές υψηλότερη ανάλυση από 1080p Full HD.



Παλαιότερα, οι χρήστες PC χρειάζονταν δύο ή τρεις κάρτες γραφικών ώστε να «παίξουν» ταυτόχρονα έξι ανεξάρτητες οθόνες με αναλύσεις πάνω από 1080p. Με την ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition προσφέρεται η δυνατότητα, με μία μόνο κάρτα γραφικών, να τίθενται σε λειτουργία ποικίλες διατάξεις πολλαπλών οθονών, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος. Οι περιοδικές ανανεώσεις με νέα χαρακτηριστικά της τελευταίας ATI Catalyst graphics driver software (λογισμικό «οδηγών») συνεχίζουν να βελτιώνουν την ATI Eyefinity εμπειρία.



ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition, χαρακτηριστικά: 

• 2 GB μνήμης GDDR5, που προσφέρει επιλογές στην ποιότητα των εικόνων για τα τελευταία παιχνίδια DirectX 11, που προβάλλονται σε τρεις και έξι οθόνες.

• Πέντε adaptors: δύο mini θύρες εξόδου για DisplayPort adapters, δύο passive mini θύρες εξόδου για DVI dongles και μια passive μίνι θύρα εξόδου για dongle HDMI.



• Υποστήριξη 3x2 display configuration με νέες διαμορφώσεις επιλογών που υποστηρίζονται στις επερχόμενες ενημερώσεις λογισμικού ATI Catalyst .

• Ευρεία υποστήριξη για την ανάπτυξη λογισμικού σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της BioWare, Codemasters, EA, και Turbine, που έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία multi-display ATI Eyefinity, για τα τελευταία παιχνίδια DirectX 11, όπως το DiRT 2 από την Codemasters και το Battlefield Bad Company 2 από την EA DICE.



• Δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας ATI CrossFireX multi-GPU σε συνδυασμό με τις δυνατότητες ATI Eyefinity multi-display, επιτρέποντας αυξημένες επιδόσεις στα παιχνίδια που χρησιμοποιούν υψηλής ανάλυσης ATI Eyefinity display groups.

• Βελτιώσεις στην τεχνολογία ATI Eyefinity, που διατέθηκαν στις ανανεώσεις της έκδοσης ATI Catalyst graphics 10.3, συμπεριλαμβανομένου του bezel compensation.

zougla/ M.A.R.C-review