Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Φορητό επιτραπέζιο βιολογικό τζάκι!


Ενα μοντέρνο επιτραπέζιο βιολογικό τζάκι βιοαλκοόλης, το οποίο παντρεύει αποτελεσματικά τη σχεδιαστική υπεροχή με τη λειτουργική αποδοτικότητα, δημιούργησε ο γερμανός σχεδιαστής Βολφ Βάγκνερ. Το τζάκι Αpollo Τabletop Fireplace, όπως ονομάζεται, χάρη στις γυάλινες επιφάνειες που το πλαισιώνουν παραπέμπει σε μια ελαφριά, σχεδόν «άυλη», κατασκευή, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον χρήστη να το τοποθετεί όπου αυτός επιθυμεί.

Ως γνωστόν, τα λεγόμενα βιολογικά τζάκια, τα οποία λειτουργούν με τη βοήθεια βιοαλκοόλης ή βιοαιθανόλης, αποτελούν μια καλή λύση για νέα νοικοκυριά που αναζητούν έναν οικονομικό, ατμοσφαιρικό, αλλά και υγιεινό τρόπο θέρμανσης, καθώς δεν αφήνουν υπολείμματα από την καύση υλικών, ούτε απελευθερώνουν οσμές και καπνό. Επιπλέον, δεν απαιτούν τη δημιουργία ειδικού συστήματος εξαερισμού, με αποτέλεσμα να μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν παντού.

Η βάση του Αpollo είναι φτιαγμένη από ειδικά θερμομονωτικά υλικά παρέχοντας ασφάλεια όσον αφορά την τοποθέτηση του επιτραπέζιου τζακιού σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ανεξαρτήτως υλικού. Σύμφωνα με τον κ. Βάγκνερ, το «φορητό» τζάκι αποτελεί την ιδανική λύση για αστραπιαία διάχυση της θερμότητας στον χώρο και τη δημιουργία ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος σε οποιοδήποτε δωμάτιο εύκολα και γρήγορα. Η χωρητικότητα του ειδικού δοχείου βιοαλκοόλης επιτρέπει στο Αpollo καύση διάρκειας έως τεσσάρων ωρών. Τo κόστος του καινοτόμου προϊόντος αγγίζει στις ΗΠΑ τα 719 δολάρια (περίπου 529 ευρώ).
tovima/ M.A.R.C-review