Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Το iPhone ξεκλειδώνει πια μέχρι και… εξώπορτες σπιτιών!


Σουσάμι άνοιξε! Τα σύγχρονα μαγικά γίνονται πλέον από ένα «έξυπνο» κινητό. Μια νέα εφαρμογή του iPhone, με την εύγλωττη ονομασία iKey, επιτρέπει στην «πολυτεχνίτισσα» συσκευή της Apple να ξεκλειδώνει μέχρι και εξώπορτες σπιτιών.

Ο χρήστης αντικαθιστά τη συμβατική κλειδαριά του με μια ηλεκτρονική και στη συνέχεια εισάγει έναν προσωπικό αριθμό ταυτοποίησης στο iPhone του, το οποίο μετά αρκεί να κουνήσει μπροστά στην πόρτα του και αυτή αμέσως ανοίγει. Οπότε πλέον το κρίσιμο θέμα δεν είναι να ξεχάσει κανείς τα κλειδιά του μέσα στο σπίτι του, αλλά το κινητό του!

Η εφαρμογή είναι μια ακόμη στην ατελείωτη σειρά από “apps” που εμφανίζονται με καταιγιστικό ρυθμό, μεταμορφώνοντας το iPhone, με απρόσμενους και ευφάνταστους τρόπους, σε «πολύ-εργαλείο».

Το iKey είναι μια αμερικανική πατέντα και χρησιμοποιεί τεχνολογία Επικοινωνίας Εγγύς Πεδίου (Near-Field Communication), η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για να κλειδώσει, να ξεκλειδώσει και να βάλει μπρος αυτοκίνητα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ένα φορητό media player ή ένα PDA.

Αν κάποιος επιχειρήσει να ανοίξει την ηλεκτρονική κλειδαριά εισάγοντας λανθασμένο αριθμό (κωδικό) στην οθόνη του iPhone, τότε το σύστημα μπορεί να έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε να σημαίνει αυτομάτως συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ο βρετανικός Τύπος, η Apple, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει το iPhone στην πιο απαραίτητη συσκευή που θα μεταφέρουν οι άνθρωποι στην τσέπη τους, επεξεργάζεται τρόπους για να την μετατρέψει επίσης σε πιστωτική και χρεωστική κάρτα, ώστε, εκτός από την αρμαθιά των κλειδιών του, ο κάτοχος του iPhone να μπορεί να απαλλαχτεί και από το πορτοφόλι του.

Τι άλλο, άραγε, θα δούμε;

enet/ M.A.R.C.- review