Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Επιλογή του browser από τους κατόχους Windows

3.3.10


Από την 1η Μαρτίου οι χρήστες που έχουν λειτουργικό Microsoft Windows θα ρωτώνται για το ποιο πλοηγό θα χρησιμοποιούν στο εξής για την περιήγησή τους στο διαδίκτυο.
Αυτή η εξέλιξη προκύπτει ύστερα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Microsoft.
Στην οθόνη των κατόχων Microsoft Windows θα εμφανίζεται ένα μικρό παραθυράκι όπου ο χρήστης θα επιλέγει ποιον browser θα χρησιμοποιεί μέσα από μια λίστα 12 επιλογών. Συγκεκριμένα, η λίστα περιέχει τις ακόλουθες προτάσεις:

Avant
Google Chrome
Mozilla Firefox
Flock
GreenBrowser
Internet Explorer
K-meleon
Maxthon
Opera
Apple Safari
Sleipnir
SlimBrowser


Σύμφωνα με την Telegraph, η Microsoft υποχρεώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να

προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση καθώς θεωρήθηκε ως αθέμιτος ανταγωνισμός η προ-εγκατάσταση του Internet Explorer στους υπολογιστές που τρέχουν Windows.

Η Επιτροπή δέχτηκε την πρόταση του αμερικανικού κολοσσού να υπάρξει η συγκεκριμένη δυνατότητα επιλογής του προγράμματος περιήγησης καθώς θεωρήθηκε ότι θα διευκολύνει αρκετά τους χρήστες.

“Εκατομμύρια Ευρωπαίων καταναλωτών θα επωφεληθούν από αυτήν την απόφαση καθώς θα μπορούν ελεύθερα και δωρεάν να επιλέξουν τον πλοηγό περιήγησης στο διαδίκτυο”, είπε ο επίτροπος ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η ειδοποίηση θα εμφανίζεται σε αυτούς που τρέχουν Windows XP, Vista και 7 και θα γράφει την ακόλουθη φράση: “Μια σημαντική επιλογή που πρέπει να κάνετε. Για το πρόγραμμα περιήγησης”.

Εν τω μεταξύ, ειδικοί του χώρου έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για την πιθανότητα σύγχυσης των καταναλωτών από τις πολλές επιλογές ενώ δεν αποκλείουν φαινόμενα επιθέσεων χάκερς και κακόβουλων λογισμικών.

Τέλος, όπως δείχνει έρευνα την πρώτη θέση στους browsers κατέχει ο ΙΕ με 62% και ακολουθεί ο Mozilla Firefox με 24%.


[Πηγή]
MARC-review