Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Μεγαλόπνοα σχέδια στην Κίνα για σύνδεση τριών δικτύων



 «Κόμβο» των τηλεπικοινωνιών, του Διαδικτύου και των ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Κίνα.


Πιλοτικά προγράμματα διασύνδεσης τηλεπικοινωνιών, διαδικτυακών και ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών στα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να πραγματοποιήσει η Κίνα προκειμένου έως το 2015 να έχει ολοκληρώσει τη σύνδεση των τριών δικτύων, αναφέρει η Κεντρική Κινεζική Τηλεόραση 9 (CCTV-9).
Σύμφωνα μάλιστα με τον Zhang Dayong, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας οπτικών εφαρμογών China Digital Video είναι ήδη εγκατεστημένο το μεγαλύτερο τμήμα της σχετικής τεχνολογίας και υποδομής.
«Κατά τα τελευταία χρόνια, οι φορείς που δραστηριοποιούνται
στους τρεις τομείς κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για την προετοιμασία του δικτύου, κυρίως σε θέματα υποδομής, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών τρίτης γενιάς (3G), ψηφιακής τηλεόρασης και ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε μεγάλο βαθμό οι «αυτοκινητόδρομοι» έχουν χτιστεί και περιμένουμε τα «αυτοκίνητα» να αρχίσουν σύντομα το ταξίδι σε αυτούς, επειδή η ζήτηση και υπάρχει και είναι ουσιαστική», ανέφερε ο κ. Ζhang.
Επίσης, μεγαλύτερη κοινωνική ευθύνη από τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια ζήτησε η αρμόδια κινεζική Κρατική Αρχή Ραδιοφωνίας, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Υπηρεσία Ενημέρωσης της κινεζικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από τα μεγαλύτερα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια να επικεντρωθούν στην ειδησεογραφία παρά στην προβολή τηλεοπτικών σειρών και ταινιών. «Οι διοικήσεις των δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών θα πρέπει να έχουν πλήρη αίσθηση της ευθύνης τους. Θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες που θέτει η κυβέρνηση σχετικά με την εκπομπή τηλεοπτικών σειρών» αναφέρει η ανακοίνωση.
Σε εγκύκλιό της, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, η ρυθμιστική αρχή περιορίζει στο 45% του συνολικού προγράμματος την προβολή τηλεοπτικών σειρών. Παράλληλα, και με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ένας τηλεοπτικός σταθμός επιτρέπεται να προβάλει το ανώτερο έξι επεισόδια από μία τηλεοπτική σειρά καθημερινά και μόνο μέχρι τρία επεισόδια μίας τηλεοπτικής σειράς επιτρέπεται να προβάλλονται στις ώρες υψηλής τηλεθέασης από 7 μμ έως τα μεσάνυχτα.
www.kathimerini./ M.A.R.C-review