Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Τρισδιάστατη εφημερίδα !!!

Τρισδιάστατη εφημερίδα

Η πρώτη τρισδιάστατη εφημερίδα της Ευρώπης δημοσιεύθηκε στο Βέλγιο και οι αναγνώστες της μπορούν να βλέπουν σε 3D τις φωτογραφίες της εφημερίδας και τις αγγελίες.

Πρόκειται για τη γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα La Derniere Heure's (DH).

"Ακούμε συνέχεια για τρισδιάστατο κινηματογράφο, τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια και έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε την πρόκληση και να κάνουμε κάτι αντίστοιχο" δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Hubert Leclerq.

Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάστηκε δύο μήνες για να προετοιμάσουν την ειδική 3D έκδοση και η εφημερίδα κυκλοφόρησε 115 χιλιάδες επιπλέον φύλλα στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και τα ειδικά χαρτονένια γυαλιά που επιτρέπουν στον αναγνώνστη να δει τρισδιάστατα.

Τα κείμενα της DH διαβάζονται κανονικά, ενώ 3D είναι οι αγγελίες και οι φωτογραφίες.

"Χρειάζεται λίγα λεπτά για να συνηθίσει το μάτι" λέει ο Leclerq και εξηγεί ότι για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει η εφημερίδα να απέχει από το μάτι 20 ίντσες και ο αναγνώστης να βρίσκεται σε χώρο που υπάρχει καλός φωτισμός.

Ωστόσο όπως αναφέρει, κάποιες από τις εικόνες εμφανίζονται εντυπωσιακά καλές, αλλά κάποιες ήταν θολές και δύσκολο να εστιάσει το μάτι.

Αρκετοί αναγνώστες που ρωτήθηκαν να πουν τις εντυπώσεις τους, δήλωσαν ότι επικροτούν το επιχείρημα όμως τόνισαν ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν.

enet/ MARC-review