Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Motorola «Devour»

Motorola «Devour» - το αδελφάκι του Motorola Milestone

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010, 09:41

Λίγες μέρες πριν εμφανιστεί στα ράφια των καταστημάτων των ΗΠΑ, η Motorola μας δείχνει το νέο αδελφάκι της συσκευής «Droid» - στην Ευρώπη γνωστή ως «Milestone» - ονόματι «Motorola Devour» (πρώην κωδική ονομασία «Motorola Calgary». Μια αρκετά καλαίσθητη κατασκευή, που αναδεικνύεται αμέσως από το περίβλημα αλουμινίου, όπως καταθέτουν οι συνάδελφοι από την ιστοσελίδα engadget.com, το οποίο είναι ποιότητας επιπέδου MacBook Pro.



Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η συσκευή είναι τύπου «slider», ήτοι έχει ξεχωριστό «συρόμενο» πληκτρολόγιο, επίσης άρτιας κατασκευής και υλοποίησης, προσφέροντας εύκολη εισαγωγή κειμένου - ανάλογα βέβαια με το μέγεθος των δαχτύλων του χρήστη φυσικά – πάντως στο engadget.com λένε ότι το πληκτρολόγιο είναι επαρκώς μεγάλο, όχι όμως τόσο για πληκτρολόγηση με τους αντίχειρες. Από πλευράς Λειτουργικού Συστήματος φοράει το Android 1.6 της Google με τη «μάσκα περιβάλλοντος εργασίας» ονόματι MotoBLUR της Motorola, ευτυχώς όμως έχει ενσωματωμένο το Google Navigation μια υπηρεσία από το πιο νέο Λ.Σ. Android 2.0 / 2.1.



Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχουμε κάτι το εξωπραγματικό (άλλωστε είναι το «αδελφάκι» του Milestone, όχι ο «μεγάλος και ισχυρός συγγενής»): οθόνη αφής των 3.1 ιντσών και ανάλυσης 320x480 με 65.536 αποχρώσεις, κεντρικός επεξεργαστής Qualcomm MSM7627 με συχνότητα λειτουργίας στα 600MHz, εσωτερική (μη αναβαθμίσιμη) μνήμη ROM στα 256MB και μνήμη RAM στα 512ΜΒ επεκτάσιμη μέσω καρτών μνήμης έως και τα 32GB (microSD, microSDHC, TransFlash, SDIO – η συσκευή διατίθεται με μια κάρτα των 8GB ήδη μέσα), κάμερα των 3.1 Pixels με αυτόματη εστίαση, ασύρματη δικτύωση Wi-Fi b/g, GPS, επιταχυνσιόμετρο, βάρος στα 180 γραμμάρια και τέλος, διάρκεια μπαταρίας (κατά τη Motorola πάντα) 389 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας ή 443 ώρες σε κατάσταση αναμονής (standby). Ενδιαφέρουσα, επίσης, η λειτουργία DLNA (Digital Living Network Alliance), κατά την οποία, τα αρχεία πολυμέσων εντός του τηλεφώνου (μουσική, φωτογραφίες, video), μπορούν να «σταλούν» μέσω του τοπικού ασύρματου δικτύου σε μια αντίστοιχα συμβατή με DLNA συσκευή (πχ. Playstation 3, νέας τεχνολογίας HDTV) και να προβληθούν από αυτή.

zougla/MARC-review