Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010











Νέα ATI Radeon™ E4690 MXM για ταχύτατα και άψογα γραφικά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010, 08:46

Η AMD παρουσίασε την ATI Radeon™ E4690 Mobile PCI Express module (MXM) για γραφικά υψηλής έντασης ενσωματωμένων συστημάτων (embedded systems). Οι προδιαγραφές της έκδοσης MXM 3.0 για υποσυστήματα γραφικών επιτρέπει τη μείωση της ενέργειας, τη βελτίωση της απόδοσης ψύξης με χαμηλό z-height και δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μικρότερα, πιο αποτελεσματικά ενσωματωμένα συστήματα σε λιγότερο χρόνο. Η ATI Radeon E4690 MXM υπερδιπλασιάζει την απόδοση των γραφικών 3D σε σχέση με τις προηγούμενες διαθέσιμες λύσεις, με χαμηλή χρήση του CPU και εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

Η ATI Radeon E4690 MXM προορίζεται για ενσωματωμένες εφαρμογές όπως ψηφιακό σύστημα σηματοδότησης, αναγνώριση εικόνας, επεξεργασία σήματος και επιτήρηση, ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια για καζίνο, ιατρική απεικόνιση και αρκετά άλλα. Σε συνεργασία με το λογισμικό της ALT, κύριος προμηθευτής 2D και 3D γραφικών, η AMD είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της μια εναλλακτική πρόταση στο custom programming με στην ανάπτυξη μιας standards-based parallel processing API, βοηθώντας στη βελτίωση της απόδοσης των ενσωματωμένων συστημάτων, μοχλεύοντας τη δύναμη του επεξεργαστή γραφικών (GPU). Για παράδειγμα, το GPU αποτελεί ένα κλασικό είδος hardware για πολλά διαστημικά και αμυντικά συστήματα, που το καθιστούν μια ιδανική λύση παράλληλης επεξεργασίας.

• Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ATI Radeon E4690 MXM είναι η ενσωματωμένη μνήμη GDDR3 512ΜΒ, ο shader επεξεργαστής, ένα περιεκτικό σύνολο με ενδείξεις επιλογών και ρυθμιζόμενο σύστημα ρολογιού για αυστηρές απαιτήσεις στις επιδόσεις.
• Ως το μόνο ενσωματωμένο chip γραφικών που υποστηρίζει το Microsoft DirectX® 10.1 και το AMD’s Unified Video Decoder 2 (UVD 2), η ATI Radeon E4690 MXM δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στους πελάτες της AMD, εφόσον προσφέρει σημαντική υποστήριξη στα γραφικά που συνδέονται με υψηλής ποιότητας video playback.
• Ενσωματώνοντας την ATI PowerPlayTM intelligent power management technology, η ATI Radeon E4690 MXM είναι σχεδιασμένη ώστε να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας και επιτρέπει την εξαιρετική απόδοση ανά Watt για τις power sensitive ενσωματωμένες εφαρμογές.
• Υποστηριζόμενο από τεχνολογία ATI Stream, η ATI Radeon E4690 MXM μπορεί να αντικαταστήσει πολλά συστήματα hardware (όπως FPGAs, DSPs κ.α.) βοηθώντας να μειώσει τη συνολική δύναμη, το μέγεθος και το κόστος των συστημάτων.

«Η ATI Radeon E4690 MXM module είναι η ιδανική λύση για αεροδιαστημικά και αμυντικά συστήματα», δήλωσε ο κος Dan Joncas, VP Sales ALT Software.

(περισσότερες πληροφορίες: Σελίδα προϊόντων:http://www.amd.com/us/products/embedded/graphics-processors/Pages/embedded-display-graphics.aspx
DTF 2010 σελίδα: http://www.digitimes.com.tw/seminar/DTF_990121.html)

zougla/MARC-review