Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Κόντρα στο πεδίο των online χαρτών: Bing Maps vs Google Maps

H Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μια βελτιωμένη έκδοση του Bing Maps, που πλέον θα παρέχει εικόνες των δρόμων και άλλα εξελιγμένα χαρακτηριστικά, σαν κι αυτά που ήδη προσφέρει η ανάλογη δωρεάν υπηρεσία της Google, το Google Maps.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του Bing Maps, που προς το παρόν διατίθεται σε δοκιμαστική (beta) έκδοση, προσφέρει πρόσθετες εφαρμογές, όπως η συνεχής τροφοδοσία με στοιχεία για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο, η εισροή στοιχείων από διαδικτυακές κάμερες ταξιδιωτών και το Twitter Maps, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Επίσης οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν «ζουμ» σε εικόνες, έχοντας πλήρη θέαση 360 μοιρών από μια περιοχή («ματιά του πουλιού»).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Microsoft, ο συνδυασμός της σφαιρικής θέασης 360 μοιρών, η λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης από ψηλά, τα ακριβή δεδομένα για την κίνηση και γενικότερα την κατάσταση στους δρόμους, καθώς και οι φωτογραφίες των δρόμων από χαμηλά, πάνε ένα βήμα παραπέρα τον ανταγωνισμό – ένα σαφές «καρφί» για τον μεγάλο ανταγωνιστή, τη Google!

Σύμφωνα με το διευθυντή της μηχανής αναζήτησης Bing Στέφαν Βάιτς, το νέο Bing Maps αποτελεί αποτέλεσμα πολυετών ερευνών από τους ερευνητές της Microsoft, με κεντρικό στόχο οι online χάρτες να έχουν πρακτική χρησιμότητα για τους ανθρώπους και να τους βοηθάνε στην καθημερινή ζωή τους.