Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

E.M.Y. - SPACE HELLAS: Δίκτυο Radar για αξιόπιστες προγνώσεις

08-12-2009
Στη συνέχεια της εξέλιξης του επιτυχημένου προγράμματος εκσυγχρονισμού της ΕΜΥ για τη δημιουργία σύγχρονου Δικτύου Μετεωρολογικών Radar Πανελλαδικής κάλυψης, η Space Hellas αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων Radar. Σημειωτέον, ότι στα πλαίσια άλλου έργου, η Space Hellas έχει αναβαθμίσει ως προς το δέκτη τα τέσσερα εν λόγω Radar, έχει εγκαταστήσει τρία νέα και έχει εντάξει το σύνολό τους σε ενιαίο δίκτυο με ενοποιημένο λογισμικό επεξεργασίας και οπτικοποίησης των μετεωρολογικών στοιχείων. Επίσης, η εταιρία συμμετέχει στην Κοινοπραξία για τον εκσυγχρονισμό της ΕΜΥ που ξεκίνησε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στην παρούσα φάση, η Space Hellas αναλαμβάνει την αναβάθμιση-ψηφιοποίηση και τεχνική υποστήριξη του πομπού καθώς και την ανακατασκευή των βάσεων των κεραιών (Pedestal) των τεσσάρων μετεωρολογικών radars της Ε.Μ.Υ., στις περιοχές της Ανδραβίδας, του Υμηττού, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του έργου αξίας περί τα 1,6 εκ. €, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο του 2009, είναι η ποιοτική αναβάθμιση του δικτύου των μετεωρολογικών ραντάρ για την κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος της χώρας και την παραγωγή μετεωρολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Το αποτέλεσμα θα είναι η συλλογή μεγαλύτερου όγκου μετεωρολογικής πληροφορίας προς επεξεργασία, για την παραγωγή σε συνδυασμό με τα λοιπά συστήματα συλλογής μετεωρολογικής πληροφορίας της ΕΜΥ, αξιόπιστων τοπικών προγνώσεων.

Η Space Hellas, διαθέτει στην Ελληνική αγορά πρωτοποριακές λύσεις πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων. Η μεγάλη τεχνογνωσία, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, καθώς και η αποδεδειγμένη εμπειρία της στην επιτυχημένη ολοκλήρωση σύνθετων έργων, προσφέρουν την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχημένη εφαρμογή τους σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.
MARC